Ποιο είναι το online παιχνίδι αυτοκτονίας Μπλε Φάλαινα; (Blue Whale)

  • Ποιο είναι το online παιχνίδι αυτοκτονίας Μπλε Φάλαινα; (Blue Whale)

Το παιχνίδι αυτοκτονίας μπλε φάλαινα ή αλλιώς Blue Whale πιστεύεται ότι είναι μια online ομάδα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που ενθαρρύνει τους ανθρώπους  και κυρίως τις μικρές ηλικίες, να αυτοκτονήσουν.

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις σχετικά με την ασθενή τάση στο Instagram.

Θεωρείται ότι ένας διαχειριστής ομάδας αναθέτει καθημερινά καθήκοντα σε μέλη, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν σε διάστημα 50 ημερών.

Τα φρικτά καθήκοντα του παιχνιδιού περιλαμβάνουν τον αυτοτραυματισμό, την παρακολούθηση ταινιών τρόμου καθώς και το ξύπνημα από τον ύπνο σε ασυνήθιστες ώρες, αλλά αυτά σταδιακά γίνονται πιο ακραία.

Την 50η μέρα, οι χειριστές ελέγχου που βρίσκονται πίσω από το παιχνίδι μπλε φάλαινα αναφέρουν ότι οι νέοι αυτοκτονούν.

Το NSPCC λέει ότι τα παιδιά πρέπει να θυμούνται να μην ακολουθούν το πλήθος και να μην αισθάνονται πιεσμένοι να κάνουν τίποτα που να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Τα παιδιά μπορούν να βρουν δύσκολο το να αντέξουν την πίεση από τους συμμαθητές, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι είναι απολύτως εντάξει να αρνηθούν να συμμετάσχουν σε τρελά παιχνίδια που τους κάνουν να αισθάνονται ανασφαλείς ή φοβισμένοι.

«Οι γονείς πρέπει να μιλάνε με τα παιδιά τους και να τονίζουν ότι μπορούν να κάνουν τις δικές τους επιλογές και να συζητήσουν τρόπους για να πουν όχι».

«Το να καθησυχάζεις ένα παιδί ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό ακόμα κι αν δεν πάει μαζί με το πλήθος και τις τάσεις, θα το βοηθήσει να σταματήσει να κάνει κάτι που θα το έβλαπτε ή θα το έκανε να νιώθει άβολα».

Στην εταιρεία ιδιωτικών ερευνών ντετέκτιβ Παπαδόπουλος αναλαμβάνουμε υποθέσεις μπλε φάλαινας (blue whale) και είμαστε εδώ για να ερευνήσουμε αλλά και να σας συμβουλέψουμε για κάθε σας απορία – υποψία. Μη διστάσετε να μας καλέσετε.

© 2013 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιδιωτικές Έρευνες