Παρακολούθηση Κινητού

Η ένταξη της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή και η γρήγορη εξέλιξή της, έχει κάνει τους σημερινούς πολίτες ανά τον κόσμο να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο μεταδίδοντας αδιάλειπτα πληροφορίες είτε με την χρήση εικόνας, είτε με τον γραπτό λόγο, είτε προφορικά. Σε πολλές περιπτώσεις η χρήση αυτών των πληροφοριών μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη για τους ενδιαφερομένους. Κάθε πιστοποιημένο ωστόσο γραφείο ιδιωτικών ερευνών, προτού αναλάβει μια υπόθεση παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, φέρει την ευθύνη της ενημέρωσης των πελατών για τις περιπτώσεις όπου η παρακολούθηση απαγορεύεται ρητά από τον ελληνικό νόμο και κάθε γραφείο ιδιωτικών ερευνών έχει χρέος να συμμορφώνεται.

Στα πλαίσια λοιπόν της πιστοποίησης των γραφείων ιδιωτικών ερευνών από τους κρατικούς φορείς, και όπως ορίζει ο νέος νόμος 3206/2003 με ΦΕΚ 298/Α23.12.2003 και σχετικά με τις διατάξεις για την έννομη παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων, αυτή επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αφορούν την παρακολούθηση ανηλίκων από τους κηδεμόνες και μόνο, είτε σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το άτομο που θα παρακολουθηθεί έχει διαγνωστεί με βεβαρυμμένη πνευματική υγεία (πχ άνοια). Επίσης περιπτώσεις παρακολούθησης των τηλεφωνικών επικοινωνιών έχουν δικαίωμα να πράξουν εργοδότες που προσφέρουν σε υπαλλήλους εταιρικά κινητά τηλέφωνα με σαφή ενημέρωση του υπαλλήλου για το εταιρικό αυτό καθεστώς που ισχύει.

Οποιαδήποτε άλλη περίπτωση παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων θεωρείται παράνομη και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από γραφεία ιδιωτικών ερευνών.

Η νομοθεσία, επιτρέπει στα γραφεία ιδιωτικών ερευνών την κατά περίπτωση παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ταχύτατη αύξηση των κρουσμάτων εκβιασμού και εκφοβισμού ατόμων διαφόρων ηλικιών, συχνά δε ανηλίκων, με αναίσιο πολλές φορές τέλος για το θύμα. Ολοένα και περισσότεροι έφηβοι, ή ακόμη και παιδιά στην προ- εφηβεία εντάσσουν την κινητή τηλεφωνία στις ζωές τους, είτε λόγω της νέας μόδας που επιβάλει στους νέους την χρήση κινητού, είτε από την άλλη μεριά λόγω του φόβου που κατακλύζει τους γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αντιστοίχως, δεν είναι λίγοι οι γηραιότεροι οι οποίοι μαθαίνουν για την νέα τεχνολογία, ώστε να επικοινωνούν ανά πάσα ώρα και κυρίως για λόγους ασφαλείας και θέματα υγείας.

Η πραγματικότητα αυτή ωστόσο, ενέχει και αρκετούς κινδύνους καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί κατά τις οποίες άτομα των ευαίσθητων ηλικιακών ομάδων συχνά λόγω της κατάστασής τους πέφτουν θύματα απάτης, κλοπών και εκβιασμού. Η κατάσταση αυτή οδηγεί τα θύματα σε μια αίσθηση απώλειας της κεκτημένης ως τώρα ασφάλειας, φόβου, αρκετές φορές απειλητική ακόμη και για την ίδια την ζωή. Δεν είναι πλέον σπάνιο, να επέρχονται ακόμη και αυτοκτονίες έπειτα από μια τέτοια περιπέτεια.

Η ειδησεογραφία έχει απασχοληθεί αρκετά με ανηλίκους οι οποίοι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τα σημάδια και βρίσκονται θύματα πλάνης και εκβιασμού από τους θύτες. Το ευρέως γνωστό πλέον bulling μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου, περιθωριοποιώντας το θύμα και συμβάλλοντας ως και στην αυτοκτονία. Για τον λόγο αυτό, η νομοθεσία δίνει το περιθώριο παρακολούθησης των κινητών τηλεφώνων ανηλίκων από τους κηδεμόνες, ούτως ώστε να προληφθούν όσο γίνεται, τέτοια συμβάντα, ακόμη και σε βάρος της ζωής του ατόμου.

Τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών Παπαδόπουλος μπορούν να σας εξυπηρετήσουν πανελλαδικά με την πολυετή εμπειρία που διαθέτουν οι υπάλληλοι στο χώρο των ιδιωτικών ερευνών. Άριστος τεχνολογικός εξοπλισμός βρίσκεται στην διάθεσή σας, ώστε η έρευνα να μην γίνεται αντιληπτή από το άτομο του οποίου το κινητό βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Λίγος χρόνος απαιτείται στην τηλεόραση ώστε να γίνει αντιληπτό πόσα πολλά κρούσματα εξαφανίσεων ηλικιωμένων που συχνά πάσχουν από άνοια, συμβαίνουν γύρω μας. Περιβαλλοντικοί, διατροφικοί, κληρονομικοί παράγοντες, είναι αυτοί που έχουν ιδιαίτερο βάρος για την εμφάνιση και την εξέλιξη μιας τέτοιας χρόνιας νόσου που μπορεί να προκαλέσει στο άτομο απώλεια μνήμης και συνείδησης. Για τον λόγο αυτό, δίνεται οι ευκαιρία της παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων από τους οικείους, από πιστοποιημένα γραφεία ιδιωτικών ερευνών. Τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών Παπαδόπουλος μπορούν να σας εγγυηθούν την έννομη παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου κάθε είδους, με την χρήση ειδικού πιστοποιημένου λογισμικού.

Το αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τους εργαζομένους στα γραφεία ιδιωτικών ερευνών Παπαδόπουλος συνοδεύεται από την αυστηρή εχεμύθεια και τον σεβασμό για τις υποθέσεις των πελατών μας. Μην διστάσετε να έρθετε άμεσα σε επαφή μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Επικοινωνία

Βουλιαγμένης 146 & Γεωργίου Μπουζιάνη (γωνία), Αθήνα
Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 96, Θεσσ/νίκη

info@detective-james.gr

Κινητό: 6988 88 77 77
Αθήνα: 210 90 12 122
Θεσσαλονίκη: 231 081 5560