Ταυτοποίηση Ανώνυμου Αποστολέα

Οι υπηρεσίες εντοπισμού από τα κορυφαία γραφεία ιδιωτικών ερευνών Δ. Παπαδόπουλος

Η ανώνυμη αποστολή γενικά

Η αποστολή ανώνυμων μηνυμάτων είναι από μόνη της μια κακόβουλη και ποινικοποιημένη πράξη. Οι λόγοι που κάποιος αποστέλλει ανώνυμα μηνύματα δεν είναι σε καμία περίπτωση  καλοπροαίρετοι και αυτός είναι και ο λόγος της απόκρυψης στοιχείων.  Το παραδοσιακό ταχυδρομείο, μπορεί πιο εύκολα να εντοπίσει τον αποστολέα ενός ανώνυμου φακέλου με ποικίλους τρόπους όπως η διερεύνηση δακτυλικών αποτυπωμάτων,  η εξακρίβωση της τοποθεσίας παραλαβής του φακέλου/ δέματος και το ταχυδρομικό  υποκατάστημα που παρέλαβε τον φάκελο, ακόμη και τον υπάλληλο που διεκπεραίωσε την παραλαβή του ύποπτου δέματος ή του φακέλου.  Έτσι, τα περιστατικά ύποπτης αλληλογραφίας μέσω του παραδοσιακού ταχυδρομείου έχουν εκλείψει.  Το διαδίκτυο άλλωστε, έχει εισέλθει για τα καλά στη ζωή μας, απλουστεύοντάς τη κατά πολύ ως προς τις διαδικασίες, τα ηλεκτρονικά μηνύματα πια έχουν παραγκωνίσει την έγγραφη αλληλογραφία και την αμεσότητα των ανθρώπων.

Τι συμβαίνει σήμερα…

Οι περιπτώσεις ανώνυμων ηλεκτρονικών μηνυμάτων έχουν μειωθεί κατά πολύ με δεδομένο ότι οι τεχνολογίες έχουν πια αναπτύξει βάσεις δεδομένων προστασίας των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίες είτε προλαμβάνουν τέτοιου είδους κακόβουλες δράσεις, είτε απορρίπτουν μηνύματα προερχόμενα από ανώνυμους αποστολείς. Ωστόσο, υπάρχουν κρούσματα ανώνυμων αποστολών από άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά την χρήση των Η/Υ και ξέρουν να αποκρύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους με ιδιαίτερη μαεστρία. Στα μηνύματα εκφράζονται απειλές για τη ζωή των εντολέων μας, ή για των οικείων τους, ενώ μπορεί να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές και φθορές σε οικείες και καταστήματα, με τη μορφή απειλών πέραν των μηνυμάτων που μπορεί να δέχεται κάποιος.

Πως γίνεται η ταυτοποίηση ανώνυμου αποστολέα;

Για τον εντοπισμό των δραστών πραγματοποιείται με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών , τα οποία προκύπτουν από τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που σας έχουν σταλεί. Ο τεχνολογικός αυτός εξοπλισμός δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός από τον χρήστη.

Τι περιπτώσεις έχουν αντιμετωπίσει τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών;

Περιπτώσεις διαδικτυακών ανώνυμων μηνυμάτων έχουν διαλευκανθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με θύμα στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας το οποίο δεχόταν απειλητικά και υβριστικά μηνύματα σε βάρος του, μέσω του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου με αναφορά στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης την οποία διαχειρίζεται η εταιρεία. Τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών κατάφεραν σε σύντομο χρόνο να εξετάσουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα και να τα ταυτοποιήσουν εντοπίζοντας τον δράστη. Οι αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με τους ιδιωτικούς ερευνητές, εντόπισαν το σπίτι του δράστη και με εισαγγελική εντολή κατασχέθηκαν για περαιτέρω έρευνα κινητά, και ο Η/Υ  του δράστη από όπου αποστέλλονταν τα απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα προς το θύμα.

Για την ταυτοποίηση ανώνυμου αποστολέα είναι απαραίτητο ο εντολέας να απευθύνεται σε άρτιους επαγγελματίες με σύγχρονο εξοπλισμό για την επίλυση της υπόθεσης. Είστε αποδέκτης συχνών κλήσεων ενοχλητικού περιεχομένου με απόκρυψη; Δέχεστε ανώνυμες επιστολές απειλητικού περιεχομένου ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με άγνωστο παραλήπτη επανειλημμένως; Αναλαμβάνουμε την ταυτοποίηση ανώνυμου αποστολέα, με τη χρήση διαφόρων μέσων της τεχνολογίας. Μερικά από αυτά είναι η μελέτη DNA, έρευνα δακτυλικών αποτυπωμάτων, γραφοανάλυση (γραφικός χαρακτήρας), ψηφιακή έρευνα κ.ά. Σημειώνεται πως οι πάροχοι σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται στη χορήγηση στοιχείων κατά περίπτωση, όπου δηλαδή κριθεί απαραίτητο να γίνει ταυτοποίηση. Μην χάνετε χρόνο, δώστε τέλος στις ενοχλήσεις αυτές. Επικοινωνήστε με τον ντετέκτιβ Παπαδόπουλο σήμερα.