Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας

Οι υπηρεσίες έρευνας από τα κορυφαία γραφεία ιδιωτικών ερευνών Δ. Παπαδόπουλος

Η φθορά ξένης ιδιοκτησίας σήμερα

Αγαθά κόποις κτώνται, όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας και στην εποχή μας πια με κόπους διατηρούνται. Ανέκαθεν, το άτομο πάσχιζε να αποκτήσει αγαθά, περιουσία, κινητή και ακίνητη, που θα του έκανε τη ζωή ευκολότερη και θα αύξανε το κύρος του στο κοινωνικό βαρόμετρο. Όσο όμως η κοινωνία αμβλύνει τα όριά της περιλαμβάνοντας περισσότερα άτομα, που μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες, κουλτούρες, και πιστεύω, ο ανταγωνισμός ενισχύεται ταυτόχρονα με τον δόλο, τα συμφέροντα συγκρούονται  σε μια προσπάθεια επικράτησης του ενός έναντι του άλλου και το προσωπικό κέρδος μπαίνει στο επίκεντρο.

Η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, τόσο σε μικρές κοινωνίες,  και πολύ περισσότερο δε στις μεγαλουπόλεις, είναι σύνηθες φαινόμενο. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου το αχανές πεδίο χαρακτηρίζει τον τόπο, σε συνδυασμό με την ελλιπή  αστυνόμευση δίνουν πρόσφορο έδαφος στην ύπαρξη φαινομένων φθοράς ξένης περιουσίας σε κινητά και ακίνητα αγαθά. Η εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης και συναγερμών αποτελεί ένα μέτρο για την πάταξη των επεισοδίων φθοράς περιουσίας, ωστόσο πολλές φορές αυτό δεν επαρκεί ως μέτρο πρόληψης, διότι οι επιτήδειοι συχνά βρίσκουν τρόπους διαφυγής και επιτυχίας του σκοπού τους, είτε μπλοκάροντας τα συστήματα συναγερμού που μπορεί να ειδοποιούν τις αρχές, είτε καταφέρνοντας να απενεργοποιήσουν τα συστήματα παρακολούθησης.

Τα τελευταία χρόνια δε, και με δεδομένες τις κοινωνικές ανισότητες που έχει επιφέρει η οικονομική ύφεση και η ανεργία, είναι σύνηθες φαινόμενο να οργανώνονται διαμαρτυρίες για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων και των εργασιακών δικαιωμάτων, με κατάληξη την επιδίωξη των λίγων σε φθορά ξένης περιουσίας εκ προθέσεως, με εμπρησμούς και καταστροφές που μπορεί να αφορά σε αυτοκίνητα, σπίτια ή και επαγγελματικές στέγες.

Ο φόβος και η ανασφάλεια κατακλύζουν τους κατοίκους ευαίσθητων περιοχών του κέντρου των μεγαλουπόλεων ή ερημικών περιοχών, με την φθορά των περιουσιών να χαρακτηρίζεται ως τρόπος διαμαρτυρίας και υπεράσπισης των αδυνάτων, κατά εκείνων που «έχουν» και υπέρ εκείνων που «δεν έχουν».

Πως μπορεί να βοηθήσει ένας ιδιωτικός ερευνητής στην αντιμετώπιση της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας

Η αποζημίωση της φθοράς που προκύπτει πολλές φορές αντιστοιχεί σε ένα δυσβάσταχτο  χρηματικό ποσό  για τους ιδιοκτήτες οι οποίοι νιώθουν καταδικασμένοι, δυσκολεύονται να ανακάμψουν, και αναζητούν τη λύση πέραν των μηχανικών συστημάτων. Οι κλοπές με πρόκληση λεηλασίας, η πρόκληση πυρκαγιάς, ο χρωματισμός τοίχων κ.α είναι λίγες μόνο διαστάσεις της πρόκλησης φθοράς σε ξένη περιουσία.

Η μόνη λύση που μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ασφαλείς σε εποχές όπου η αστυνομικές αρχές λόγω της μη επαρκούς επάνδρωσης αδυνατούν να συνεισφέρουν στο έπακρο, είναι ο ιδιωτικός ερευνητής, ο οποίος θα αναλάβει να διαφυλάξει τα ατομικά, οικογενειακά και επαγγελματικά σας συμφέροντα κατά της πρόκλησης φθοράς της ιδιοκτησίας σας με πρόθεση από επιτήδειους.

Το εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών ιδιωτικών ερευνητών με εμπειρία στην φύλαξη, αναλαμβάνει να προστατεύσει την περιουσία σας, είτε να ερευνήσει για την εύρεση των υπευθύνων σε περίπτωση που έχει ήδη διαπραχθεί φθορά κινητής ή ακίνητης περιουσίας. Η άριστη τεχνογνωσία και η δυνατότητα δράσης σε πανελλαδικό και όχι μόνο επίπεδο, εγγυώνται την διεξαγωγή της έρευνας σε όσο το δυνατόν σύντομο διάστημα, για την αποτίμηση του δικαίου και την διεκδίκηση αποζημιώσεων, εφόσον κατόπιν στοιχειοθετημένης έρευνας διασταυρωθεί η δράση του υπαιτίου.

Αρκετές άλλωστε είναι οι περιπτώσεις οι οποίες έχουν αποφύγει  την φθορά ή έχουν λάβει αποζημιώσεις μετά από την πρόσληψη ιδιωτικού ερευνητή ο οποίος αναλαμβάνει,  συμπληρωματικά με τις αστυνομικές αρχές, να φέρει στο φως στοιχεία για την απόδειξη της ενοχής των επιτηδείων.

Η φθορά ξένης ιδιοκτησίας αποτελεί ποινικό αδίκημα. Προκειμένου όμως ο ιδιοκτήτης να προβεί σε οποιαδήποτε πράξη εναντίον του δράστη ο οποίος με πρόθεση προκάλεσε τη βλάβη ή/και καταστροφή (μερική ή ολική), θα πρέπει καταρχήν να τον/την εντοπίσει. Σε πολλές περιπτώσεις κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Τα γραφεία του ντετέκτιβ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι συνεργάτες του αναλαμβάνουν υποθέσεις φθοράς ιδιοκτησίας με τον εντοπισμό του δράστη. Ο εντοπισμός του δράστη αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου ο ιδιοκτήτης να υποβάλει έγκληση εναντίον του/της.  Έπειτα να ασκηθεί ποινική δίωξη. Επιπροσθέτως, αναλαμβάνουμε τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για την εκδίκαση της υπόθεσης για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Απευθυνθείτε τους ειδικούς για την επίλυση της υπόθεση σας.